Táborský urazil Microsoft

Dnes se ke mně dostal odkaz na zajímavý článek v elektronické verzi bulvárního plátku Aha!. Jelikož nechovám k podobným médiím velkou důvěru, nechci nijak odhadovat, nakolik procent je onen článek pravdivý, každopádně jako zajímavá perlička se to hodí.

O co jde? Jistě všichni znáte docela povedený a úspěšný seriál Místo v životě, který začínal ještě na ČT pod názvem Místo nahoře. A právě v jednom dílu tohoto seriálu vysílaného na jaře nadával Miroslav Táborský (hrající tatínka rodiny) sedíce za počítačem: "Zatracený Windows! Kdyby tady byl Linux, tak se to nestalo." Zatímco scénárista to bere z humorem, Microsoft hrozí Nově žalobou. Inu už i naše babičky říkávaly, že za pravdu se každý zlobí 😀

Ale vážně, ten seriál je o životě, tato hláška prostě ze života je. A to nemusí být jenom na Windows. My máme doma zase Linux a otec kolikrát nadává, že toto by se mu ve Windows nestalo. Mnohdy si ale neuvědomujeme, že chyby, které přičítáme operačnímu systému, jsou většinou někde mezi židlí a klávesnicí. Proto by se měl Microsoft k tomu postavit trošku s nadhledem a ne jako uraženec.

Nova se snaží spor urovnat a najít nějaké smírné řešení, takže se možná dočkáme v další sérii nějakého "odškodnění" pro Microsoft. 🙂 Třeba tatínek sedíce za počítačem přístě prohlásí:

"Mámo, ještě že máme ten Windows. Dočet jsem se, že má nižší CTO než Linux"

nebo

"Mámo, díky Windows jsem se stal v práci panem Miny na nejvyšší obtížnost za jednu minutu"

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *