Opera přichází s funkcí Speed Dial

Opera 9.1 už je nějaký ten pátek venku a vývojáři už pracují na další verzi, konkrétně 9.2. Tento týden vyšel další weekly build této verze. Jednoznačně nejzářivější novinkou je funkce Speed Dial. V čem tato funkce spočívá? Jednoduše po otevření nového listu již není celý list bílý, ale načte se vám tam nabídka 9 vámi vybraných webů s jejich náhledy. Pravděpodobně to budou u většiny lidí asi weby neoblíbenější. Jednoduše se tak můžete přesunout na vaši oblíbenou stránku. Kromě náhledů tam najdete také pole pro rychlé vyhledávání. A proč se to jmenuje Speed Dial? Speed proto, že by to mělo být rychlé a Dial pravděpodobně proto, že rozložení náhledů připomíná rozložení čísel na telefonu.
Bezesporu je tato funkce určena spíše pro méně znalé uživatele. Uživatelé, kteří dokáží Operu používat pokročile mají mnoho jiných způsobů, jak se jednoduše a rychle dostat na své oblíbené stránky. Dokážu si ale představit, že pro člověka, který se v počítači tak dobře neorientuje, bude tato přehledná nabídka hodně velkým přínosem.
Pokud si chcete tuto funkci vyzkoušet stahujte na blogu Opera desktop teamu, vemte ale na vědomí, že se zatím jedná pouze o testovací verzi a pokud již Operu používáte, zazálohujte si profil. O své postřehy se pak můžete podělit s ostatními na českém fóru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *