Michael Dell používá na svém notebooku Linux

O tom, že Dell přijde s předinstalovaným Linuxem na svých noteboocích, jsem už napsal dost. Zajímavá je ale informace, že Linux na svém notebooku používá i samotný Michael Dell, zakladatel, akcionář, prezident a CEO Dellu v jedné osobě. Jak píše server DesktopLinux.com, jedná se konkrétně o distribuci Ubuntu, ve verzi 7.04 Feisty Fawn, která by měla vyjít právě dnes. Mezi programy, které používá figuruje WMware Workstation 6 beta, OpenOffice 2.2, Firefox 2, Evolution Groupware 2.10 a Automatix2, který automaticky nainstaluje Skype, Operu, Picasa, Adobe Reader, podporu DVD atd. Aby to nevyznělo tak, že Michael Dell nepoužívá nic jiného než Ubuntu, tak je nutno poznamenat, že kromě toho používá i další čtyři systémy Windows. Troufnul bych si tipnout, že když má v Linuxu nainstalovaný WMware, že to bude pod emulací.

Zajímavá je i mašinka, na které Ubuntu má. Jedná se o notebook Dell Precision M90, který má pod kapotou CoreDuo 2,33 GHz, 4GB DDR2 RAM, 17" širokoúhlý display, 160GB harddisk a grafiku NVIDIA Quadro FX 3500 512M. Celá tato sestava vyjde v obchodě Dellu na téměř pět tisíc dolarů. Tuto sestavu si můžete u Dellu koupit zatím pouze s Windows XP nebo Windows Vista, možná se to ale brzo změní, protože podle zdrojů blízkých Dellu by se mohl Linux objevit na Dellech již před koncem dubna. Zatím není jasné, jakou distribuci bude Dell nasazovat, ale mezi uživateli padaly nejčastěji návrhy na Ubuntu, Novell/Suse, Red Hat, Fedoru a openSuse.

Poté, co Linux používá již několik milionářů, uveďme pro příklad Marka Shuttlewortha, Matthewa Szulika a Rona Hovsepiana, připojil se k nim i jeden dolarový miliardář. Čisté jmění Michaela Della se totiž odhaduje na 15,8 miliardy dolarů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *