Kingston a 1000 Islands

Po měsíci a půl stráveném v kempu jsem se konečně dostal někam ven. Spolu s dalšími čtyřmi spolupracovníky jsem vyrazil do Kanady. Měla to být už má čtvrtá návštěva Kanady. Tentokráte jsme měli namířeno do Kingstonu a 1000 Islands. Docela dost mě rozladili v autopůjčovně, kde nám řekli, že jim zbyl jen truck, který měl velkou korbu, ale vlezlo se tam taktak pět lidí. A navíc to byla typická americká obluda, která žere i trávu kolem cesty, takže benzín v ní doslova mizel. Kingston se nachází pár desítek kilometrů za kanadsko-americkou hranicí. Jedná se o historické město, i když v tom americkém slova smyslu, kde je historické vše starší 50 let, takže v městě bylo možné najít památky většinou 200 a méně let staré. Město jsme si prošli, podívali se do muzea severoamerických jezer a dva z nás se i za deště odhodlali do místní pevnosti. Počasí nám odpoledne moc nepřálo, ale k večeru se umoudřilo a tak jsme si mohli v kempu udělat i oheň a opéct si klobásy na způsob špekáčků. Zatímco ostatní měli za úkol přípravu ohně a opékání. My jsme s Tomášem vyrazili do města pro piva. V Ontariu bohužel platí stejně blbé zákony jako ve většině států USA, tedy, že prodávat alkohol mohou pouze obchody s licencí, kterých je ve městě pár, takže nám chvíli trvalo, než jsme nějaký našli. Ale nakonec to stálo za to. Našli jsme totiž obchod, kde měli půllitrové plechovky Plzně, Kozla a Staropramenu za cca 2,20 CAD i s daní. Večer jsme si tedy udělali pravou českou chlastačku, po měsíci a půl konečně s pivem.

Druhý den jsme vyrazili na 1000 Islands, což je oblast 1000 ostrovů v místě, kde se řeka Svatého Vavřince napojuje na Ontarijské jezero. Ještě na kanadské straně jsme se podívali na vyhlídkovou věž, kde byla celá oblast jako na dlani. Přechod hranice byl bez problémů a hned za ní jsme odbočili do Alexandria Bay, odkud vyplouvají vyhlídkové lodě. My jsme si zaplatili pouze trajekt na ostrov Heart, kde nechal milionář Boldt vybudovat pohádkový zámek pro svoji manželku. Ta zemřela před dokončením a nařídil ukončit veškeré práce a zámek mnoho desílet let chátral a dosud není plně zrekonstruován. Musím přiznat, že jsem byl 1000 Islands uchvácený. Možná že jsem našel svůj pověstný ráj na zemi. Mezi tisíci ostrůvky, které jsou obsypány chatkami a zámečky, se nachází naprosto průzračná voda, která navíc není slaná a tudíž ideální ke koupání. Rozhodně to je nejpěknější kus přírody, který jsem na východním pobřeží zatím viděl. Mít tak jachtu, tak by to byla ideální dovolená.

Více fotografií se nachází v mé fotogalerii ve fotoalbu USA 2008.

2 komentáře: „Kingston a 1000 Islands“

  1. anonymous avatar
    anonymous

    karolina martyna joanna from dining hall writes:

    ahoj !!!!Jurek!!!!pozdrowienia od twoich ulubionych polish holkow:)))))))we love JUrek!!! hehehebuzi:*karlinu asiu martinu

  2. Trevi avatar
    Trevi

    hihi 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *