Ubuntu 8.10 CZ

Těsně před Vánoci se do knihkupectví dostala další kniha, nad kterou jsem strávil mnoho večerů svého mládí. V červnu vyšlo první vydání knihy o Ubuntu. Ač odhady ostatních byly opatrné, můj soukromý odhad byl, že bude vyprodaná do konce prázdnin, což bylo docela odvážné tvrzení, protože, jak je známo, letní měsíce jsou co se týče prodejnosti obecně nejslabší. Můj odhad se nakonec nevyplnil, ale již v září byly sklady prakticky prázdné. Takže se začalo pracovat na novém vydání, které bylo tentokráte věnováno verzi 8.10.
Na projektu pracoval stejný kolektiv jako na minulém vydání a opět ho vedl Ivan Bíbr. Myslím, že knížka přináší solidní porci nových věcí. Vše bylo přepsáno pro 8.10. Kromě toho, že jsem revidoval a doplňoval několik kapitol, jsem také rozšiřoval kapitolu o hrách, kde jsem doplnil nové herní pecky a návod na to, jak v Ubuntu zprovoznit hry pro DOS (kdo by si nechtěl zahrát třeba takového Prince 🙂 ). Výrazného rozšíření se dočkala kapitola Aplikace, na které jsem pracoval taky. V prvním vydání neměly některé aplikace mnoho prostoru. Nyní má mnoho z nich doplněné a rozšířené návody, jak s nimi pracovat. Zbrusu novou částí je desktopové vyhledávání. To je dnes populární vlastností všech moderních desktopů a Ubuntu není výjimkou. Dozvíte se, jak vyhledávání správně nastavit, aby zbytečně nevytěžovalo počítač, jak vyhledávat atd.
Kromě knížky samozřejmě dostanete i dvě dvouvrstvé DVD s 16GB softwaru, který obsahuje kromě standardní výbavy také plnou multimediální podporu a proprietární software jako Skype, Operu, Flash Player atd. K dispozici je na rozdíl od klasického Ubuntu také nové OpenOffice.org 3.
Cena byla zachována – 397 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *