S baníkovci ve vlaku

Tak jsem po dnešku obohacený o další zážitek. Cestovat s vyhlášenými "fanoušky" Baníku Ostrava v jenom vlaku se nepoštěstí hned tak někomu. Původně jsem chtěl jet do Prahy už v osm, ale nakonec jsem to odložil až na desátou dopolední. Cesta probíhala normálně, měl jsem zapnutý notebook a dával dohromady nějaké překlady. V tom jsme však dorazili do České Třebové a na nástupišti se objevil rozvášněný dav baníkovců, kteří se okamžitě vrhli na náš vlak. V ten moment jsem mi problesklo hlavou, co se dneska koná a o co jde… do prdele. Začali z venku bušit do oken a tlačit se do uliček. V tu ránu jsem si uvědomil, že asi nebude nejlepší nápad mít vytažený notebook, takže jsem ho rychle zaklapnul a schoval do baťohu. Jeden cestující byl tak pohotový, že přiskočil ke dveřím a zamčel je. Čím více se plnila ulička, tím méně se to líbilo chararům z Ostravy, kteří se rozhodli, že se do našeho kupé dostanou silou. Začali lomcovat s dvěřmi a škvírou vytáhli závěs, aby na nás líp viděli. Naštěstí se jednalo o lůžkový vůz, který měl kromě klasického zamykání ještě řetízek, který se zdál přece jen bytelnější. V ten moment nám nebylo nadvakrát do zpěvu. Nešlo jen o nějakou fyzickou újmu (už nám začali vyhrožovat zabitím a nadávat do pražských kurev), ale já tam měl i notebook a zrcadlovku za 20 tisíc. Čím déle s dvěřmi lomcovali, tím více bylo jasné, že řetízek dlouho nevydrží. Jeden z cestujících se tedy rozhodl otevřít okno a zavolat policajty. Ti se nakonec dostali do uličky a začali chránit naše dveře. Naštěstí i výrazně opilí baníkovci měli k policistům respekt a po odstřejší slovní výměně se stáhli. Jen prohodili, že si na nás počkají v Praze před vlakem a zašlapou nám hlavu do nástupiště. Naštěstí jsme jeli až na Hlavák a oni museli vysednout už ve Vršovicích.
Po zbytek cesty už byla situace klidná. Ve vagónu byli tak 2-3 policajti a dva přímo u našeho kupé. I baníkovci se uklidnili, snad tím, že začali střízlivět, protože neměli přístup k chlastu. Zmohli se jen na sprosté nadávání přihlížejícím v Pardubicích, pro něž byl náš vlak očividně aktrakcí. Ve Vršovicích už čekaly desítky těžkooděnců, které v hojném počtu doplňovali novináři a fotografové. Když jsem se díval z okna, dokonce za mnou doběhl štáb České televize a udělal se mnou krátký rozhovor na téma mé cesty s baníkovci. Prý se to ale do hlavního zpravodajství nedostalo. Na stadionu byl nakonec sektor hostů až nezvykle klidný.

P.S. Ráno mě zase nemile překvapily České dráhy. Prý si uvědomily, že v prosinci studentům málo zdražily jízdné, tak musely zase podražit. Nyní už musím platit za cestu do Prahy 239 Kč. Ale na druhou stranu, nedejte to za ten luxus. 🙂

3 komentáře: „S baníkovci ve vlaku“

  1. anonymous avatar
    anonymous

    Slavia Praha writes:Slavia forever!!

  2. anonymous avatar
    anonymous

    Chrizofilax writes:Proto se učím bojová umění 🙂 Jinak jsi fak t machr ,že jsi to ustál s klidnou hlavou

  3. anonymous avatar
    anonymous

    fcb writes:a co treba kdyz byli banikovci jenom nasrani ze je nechcete pustit do poloprazdenho kupecka kdyz vlak byl na prosto preplneny? To, jakou formou to davali na jevo uz je jina vec. Kdyz se ti neco takoveho stane, tak radim zachovat klid. Oni jsou sice ozrali, sprosti, ale rozhodne te bez priciny nenapadnou. Takhle si myslim, ze jsi mel vic stesti nez rozumu. BANÍK PIČO!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *