Dva týdny na Newfoundlandu

Chtěl jsem napsat dříve, ale momentálně jsem na tom s časem opravdu bídně. Když skončím práci do školy, už na mě čeká nějaký článek nebo překlad, případně mi volají kámoši, abych šel na pivo.
Minulý víkend jsem se byl podívat po campusu. Myslím, že se nějak výrazněji neodlišuje od severoamerického standardu. Snad tu mají jen více krytých nadchodů a tunelů, takže se dá skoro celý komplex projít suchou nohou. Proč tomu tak je, jsem pochopil včera, kdy jsme tu měli poprvé klasické místní počasí. Byl jsem si ráno koupit do knihkupectví, které je asi 5-10 minut cesty z domu, učebnici. Vrátil jsem se kompletně promočený.
Co mě však uchvátilo, je sportovní zázemí univerzity. Mají tu obrovský sportovní komplex, kde je atletická dráha, tenisové, volejbalové a jiné -ové kurty a to vše kryté ve velké hale. Kromě toho tu je jeden 50metrový bazén a jeden menší 25metrový. Já oceňuji především posilovnu, která rozhodně není nejmenší a plně mi vyhovuje. Kromě toho jsou tu ještě dvě kardiocentra s rotopedy, běhacími pásy apod. A ta nejlepší věc na tom je, že je to pro studenty všechno zadarmo. Když mám přestávku mezi hodinami, tak si odskočím do posilovny, ukážu kartu studenta, dostanu pásku kolem zápěstí a jdu trénovat.
V sobotu jsem se byl také podívat na koncert rappera Snoop Dogga. Já jsem ho teda před tím vůbec neznal, což tady nikdo nedokázal pochopit, takže je asi fakt slavný, ale koncert stál za to. Od kámoše, který je ředitelem studenského života na univerzitě, jsem dostal VIP lístek zdarma. Byl to totiž on, kdo dokázal Snoop Dogga dostat do St.John's a organizoval koncert. Koncert byl na hokejovém stadionu, dostali jsme místo ve skyboxu s pitím a jídlem zdarma. Nakonec jsme ale všichni skončili v davu před pódiem. Na koncertě se zhulil i ten, co nekouřil, marihuana doslova prosakovala celým stadionem. Když se Snoop zeptal, kdo si tu došel zahulit, tak se jen nad davem objevilo snad tisíc rukou držících joint 🙂
Jinak už jsem tu potkal všechny výměnné studenty na fakultě businessu. Jsou tu tři holky z Irska, dva kluci a holka ze Švédska, Němec a Němka, Ital, Francouz a Angličanka. A také neurčitý, leč vysoký počet Číňanů. Už jsme tu docela dobrá parta. Většinu jsem poznal už dávno před oficiálním meetingem, protože nás jedna z irských holek pozvala na party k nim do baráku. Štěstí je, že ani v jednom předmětu nejsem sám. Do dvou chodím s jedním Švédem, do jednoho s Francouzem a jeden mám se spolubydlícím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *