První půstový den v životě

Poprvé v životě jsem si zkusil den bez jídla. Nakonec to bylo celkově 35 hodin a musím říct, že to nebyla vyloženě špatná zkušenost. Vybral jsem si den, kdy jsem nemohl kvůli nachlazení trénovat, protože to bych jinak energeticky neutáhl. Po celý den jsem pil jenom ovocné šťávy, celkově 4 litry. Díky tomu jsem neměl hlad ani na konci dne. Navíc velký přísun tekutin a žádná strava udělají se zažívacím traktem své a člověk musí několikrát za den běžet na záchod a pořádně si pročistí trubky. Nehodlám držet dlouhodobé hladovky jako to dělá Dušek. Na to mám jídlo moc rád, ale jednou za čas si udělat takovýto očistný den není na škodu.

2 komentáře: „První půstový den v životě“

  1. Miloš avatar
    Miloš

    Ovocné šťávy? To je houby půst.Já vydržel týden úplně bez jídla. Pil jsem akorát vodu, možná ještě neslazený čaj a kafe, to už si nepamatuju (asi před 15 lety), ale určitě nic energetického.

  2. anonymous avatar
    anonymous

    daks writes:Půst má svůj význam, ale musí se zohlednit zdravotní stav a kondice a asi nemá cenu to nějak hrotit – hlavně co se délky půstu týče. Párkrát jsem si taky jednodenní hladovku zkusil a myslím, že to může být docela příjemná záležitost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *