IMAP IDLE v Evolutionu

Dnes jsem ve svém oblíbeném poštovním klientovi Evolution objevil zajímavou funkci. Přemýšlel jsem, jak lépe nastavit spojení přes IMAP s mým e-mailovým účtem na Gmailu a narazil jsem na volbu IMAP+. Záhy jsem zjistil, o co se jedná. Od verze 2.30, která vyšla před necelým rokem, Evolution podporuje rozšíření protokolu IMAP zvané IMAP IDLE. To výrazně zrychluje synchronizaci mezi poštovním serverem a klientem. U klasického IMAPu dojde ke komunikaci mezi klientem a serverem pouze v případě, že necháte (vy nebo klient automaticky v nějakém intervalu) zkontrolovat novou poštu. IMAP IDLE však zachovává připojení otevřené a synchronizace je okamžitá. Dojde-li vám tedy nová pošta, objeví se v klientovi okamžitě.

Jak Push-IMAP nastavit v Evolutionu? Běžte do Upravit->Nastavení->Účty e-mailu a jdete Upravit u příslušného účtu. Na kartě Příjem pošty vyberte jako typ serveru IMAP+ (vizte první obrázek) a na kartě Možnosti příjmu zatrhněte Použít Idle, pokud jej server podporuje (druhý obrázek).


Jeden komentář: „IMAP IDLE v Evolutionu“

  1. anonymous avatar
    anonymous

    volani.webnode.cz writes:Osobně nevím jestli je v praxi velký rozdíl mezi "Push" a minutovým intervalem u klasického popu nebo IMAPu :DPokud něco potřebuji hned(notifikaci), tak si to můžu přeposlat "push" na mobilní email (SMS) filtrem a pokud stím potřebuji pracovat opravdu přímo, tak mám web rozhraní..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *