GNOME 3 Launch Party

U příležitosti vydání GNOME 3 v rámci globální launch party, pořádané GNOME Foundation, organizujeme setkání také v Praze. Pro návštěvníky jsou pro návštěvníky připraveny zajímavé přednášky:
GNOME 3 z pohledu uživatelů a vývojářů (představení GNOME Shell, novinky v aplikacích, změny v knihovnách – GTK+, glib,…). Přednášet budou Tomáš Bžatek, vývojář GNOME ze společnosti Red Hat, a Tomeu Vizoso, španělský vývojář, který mimo jiné pracoval na podpoře Pythonu v GNOME 3.
Unity jako alternativní cesta (představení desktopového rozhraní z dílny společnosti Canonical, postaveného na GNOME). Přednášet bude Vojtěch Trefný, dlouholetý propagátor Ubuntu v České republice a předseda občanského sdružení Ubuntu pro ČR.
Release a bug management v GNOME (plánování vydání a QA v GNOME). Přednášet bude dlouholetý německý člen GNOME Foundation Andre Klapper, který se jako člen release teamu podílí na plánování vydání.
Lokalizace GNOME (nejen o překladech GNOME do češtiny). Přednášet bude vedoucího českého lokalizačního týmu Petr Kovář.

Návštěvníci dostanou flashky s live verzí Fedory, na které si můžou nové GNOME 3 vyzkoušet přímo během přednášky. Po přednáškách bude následovat neformální část v nedaleké restauraci.

Všichni jsou vítáni!

Datum a čas: sobota 9. dubna 2011, 15:00 (neformální část bude začínat v cca 19:00)
Místo: přízemí bloku 7 v areálu strahovských kolejí

Aktuální informace o akci naleznete na adrese: http://bit.ly/gm64BY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *