Další dopisy od BSA?

Dnes jsem si četl v HN článek o dalších dopisech, které ve velkém rozesílá firmám BSA, a připadal jsem si jako v Jiříkově vidění. Nejvíce mě dostal tento odstavec:

Hlaváč z BSA nicméně upozorňuje, že ti, kteří budou dopis ignorovat, se mohou dočkat dalšího kontaktu ze strany BSA. „Firmy, které budou dopis ignorovat či jej zahodí, bude kontaktovat zástupce BSA, aby provedl další šetření. Pokud firma bude komunikaci BSA ignorovat a policie u ní v budoucnu zjistí výskyt nelegálního softwaru, bude to pro zástupce společnosti přitěžující okolnost. Těžko se bude moci firma hájit nevědomostí, neb BSA vyvinula maximální úsilí management na pirátství upozornit,“ říká Hlaváč.

Je naprosto neuvěřitelné, že nereagování na spam, který navíc rozesílá pochybná organizace, která nemá v ČR ani právní subjektivitu, může ovlivnit rozhodnutí soudu a navíc ještě posloužit jako přitěžující okolnost. Doufám, že je to jenom plácnutí do vody ze strany BSA, a v našem právním systému je to něco nemožného, nicméně pokud může s takovou organizací spolupracovat i ministerstvo financí a vydávat s ní tiskovou zprávu, bojím se, že možné je naprosto všechno.

Mimochodem pořád se jedná o tutéž BSA, jejíž česká pobočka před deseti lety trochu přestřelila a falešným obviněním málem zlikvidovala firmu Digisys. Když Digisysu přiřkl soud oškodné ve výši 300 tisíc Kč, místo, aby zaplatila, raději se poslala do likvidace. Inu, morální zásady nade vše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *