Ve rvačce o HP TouchPad jsem taky urval jeden

Společnost HP minulý týden udělala překvapivé rozhodnutí. Sotva měsíc a půl potom, co začala prodávat tablet HP TouchPad, a v době, když na trh uváděla třetí generaci telefonu Pre, oznámila, že končí s celou divizí osobních počítačů především se zařízeními poháněnými WebOS. Pár dní na to udělala rázné rozhodnutí a rozhodla se doslova brutální slevou co nejrychleji vyprodat zaplněné sklady. Levnější variantu tabletu s původní cenou 499 dolarů zlevnila na 99. Tablet, srovnatelný s iPadem, tak najednou stál jako levný mobil.

Tyto krabice o víkendu mizely z regálů amerických obchodů závratným tempem
V ten moment nastalo šílenství, Amerika se mohla zbláznit. Já jsem taky nevydržel vůči této nabídce chladný. Zjistil jsem, že pár TouchPadů mají ve Walmartu ve městě, kde zrovna pobývá moje sestra, tak jí v sedm ráno ECT volal, ať nasedne do auta a jede do Walmartu. Tam o žádné slevě ještě nic nevěděli (neupdatovali systém) a na cenovkách měli původní cenu. Zkusil jsem tedy objednat přes walmart.com s vyzvednutím v dané prodejně. Do koše jsem chtěl vložit dva kusy, ale napsalo mi to, že v prodejně je volný už jenom jeden. Než jsem vyplnil údaje o kartě, byl pryč. Pech 🙁

Během dopoledne byly prakticky všechny prodejny se slevou, vyprodané. Online výprodej měl následující průběh: objevila se informace, že další obchod aktualizoval cenu, uběhlo 10 minut a stránky obchodu byly naprosto přetížené, uběhlo dalších 10 minut a obchod hlásil vyprodáno. Já jsem objednal dva kusy u MicroCenter, ale očividně neměli automaticky aktualizovanou databázi zboží, takže přijímali objednávky i dávno potom, co byli vyprodaní. Většině včetně mě tedy poslali zrušení objednávky.

Dva kusy HP TouchPad se mi podařilo objednat až na HP.com, když obnovili prodej. Ani tak velký obchod zájem nezvládal a trvalo asi hodinu a desítky stisknutí F5 tablet objednat. Po mnoha hodinách mi došlo i potvrzení a vypadá to, že se jich nakonec dočkám. Ať žije konzum! :jester:

Strategii HP po pravdě moc nechápu. O víkendu začali doslova likvidační výprodej, jakoby se chtěli do týdne TouchPadu zbavit, a dneska oznámili, že na trh uvedou i verzi s 64GB a 4G. Konec zařízení s WebOS tedy nebude tak ostrý. Naopak celý ekosystém teď dostal slušnou infúzi, protože během víkendu přibylo WebOS několik set tisíc nových zákazníků. Nebyl to nakonec celé jenom marketingový tah?



No už se těším :happy:

2 komentáře: „Ve rvačce o HP TouchPad jsem taky urval jeden“

  1. anonymous avatar
    anonymous

    Ta co pro to jela do Walmartu:-) writes:No já už se taky těším, ale jen aby to přišlo a nebyl to zase planý poplach 🙂

  2. anonymous avatar
    anonymous

    Anonymous writes:Ten, co pro to jel do Walmartu po tý, co pro to jela do Walmartu jako první writes: Přikláněl bych se spíš k marketingovýmu tahu…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *