Objednáváte něco z Německa? Doporučuju Mailboxde.cz

Minulý týden jsem si přes německý Amazon objednal telefon HP Pre 3, který se u nás neprodává. Problém byl v tom, že daný prodejce neposílá zboží do ČR. Naštěstí jsem čistě náhodou narazil na službu Mailboxde.cz, která je obdobou Shipito, služby, které přeposílá zboží z USA. Jednoduše se u nich zaregistrujete, dostanete unikátní číslo, které vyplníte do dodací adresy a objednané zboží vám dorazí do jejich skladu, který se nachází v saské Žitavě (Zittau) jen několik kilometrů od českých hranic. O doručení každé zásilky vám dojde oznámení e-mailem. Poté si můžete vybrat, jestli chcete několik zásilek spojit do jednoho balíku nebo jakou službou to poslat. Platí se předplaceným kreditem, který si nahrajete převodem z účtu.

Mobil jsem objednával v neděli, do skladu přišel ve středu odpoledne a expresní službou jsem měl balík v rukou kolem desáté hodiny dopoledne ve čtvrtek, takže kompletně celé doručení od prodejce až k zákazníkovi trvalo čtyři dny.

Tato služba se hodí nejen v případech, kdy daný prodejce neposílá do ČR, ale také je mnohdy levnější než poplatek za mezinárodní poštovné. Např. na německém eBay si hodně prodejců účtuje 20 eur za poslání do ČR. Přitom poslání přes Mailboxde.cz začíná již na 10 eurech (€4 německé vnitrostátní poštovné, €4 poplatek za zpracování, €2 zaslání obyčejným balíkem u České pošty).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *