Developer Conference 2012 se vydařila

Developer Conference 2012 je za mnou, chtělo by se napsat konečně, protože v posledním týdnu mi to vzalo hodně sil. Organizační tým se vlastně skládal jen ze mně a Radka Vokála. Naštěstí nám pomohly desítky lidí z Red Hatu a opravdu to byla akce, o které se dá říct, že ji organizovali vývojáři pro vývojáře.

Příjemným překvapením byla návštěva. První den dorazilo 600 lidí, což jsme počítali podle toho, kolik programů rozdaly hostesky příchozím u vchodu. Bohužel druhý den tato metoda nefungovala, protože hodně lidí si bralo program podruhé, proto jsme zůstali u čísla 600, i když lidí mohlo dorazit i víc. Co se mi opravdu líbilo, byla skladba návštěvníků. Z Developer Conference se stala opravdová mezinárodní konference. Přednášející jsme nabádali k tomu, aby přednášeli anglicky a nakonec 95 % přednášek v angličtině bylo. Přesný počet zahraničních návštěvníků je těžké odhadnout, ale určitě přesáhl 100. Jen zahraničních přednášejících bylo asi 25. Dost nám pomohly doprovodné akce GTK+ hackfest, GNOME Docs Sprint, KDE SIG FAD a Logging Mini Summit, které přilákaly velké množství opravdu zajímavých jmen.

V létě jsme se ucházeli o pořádání GUADECu. Chtěli jsme dostat do Brna větší konferenci, abychom Brno a Českou republiku zvýraznili na světové mapě open source, protože oběmem příspěvků si to určitě zaslouží. Co se nám nepodařilo s GUADECem, to se nám částečtě podařilo s Developer Conference a ukázalo se, že místo přilákání velké mezinárodní konference je možná lepší si takovou v Brně vybudovat.

Mimochodem počtem 600+ návštěvníků se Developer Conference stala největší linuxovou akcí v ČR. To není špatné na odbornou vývojářskou konferenci, že? 🙂 Mimochodem hádejte jaké jsou dvě následující?… LinuxAlt (500+ návštěvníků), kde je hlavním sponzorem Red Hat, a Red Hat Brno Open House (400+).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *