V poslední době se stala mým skvělým pomocníkem stránka kdovola.net. Na stránce lze velmi rychle zjistit, jestli číslo nepatří mezi ty profláknuté. Bohužel mé číslo se dostalo do databází nejrůznějších telemarketingových firem, takže otravné telefonáty dostávám docela často. Zjistil jsem, že nejlepší taktika, jak se jich zbavit, je to nezvedat. I když je totiž člověk velmi rychle pošle do míst, kde je temno a teplo, za pár dní to zkouší zase někdo jiný z dané firmy.

Nyní je má taktika tedy taková, že neznámé číslo nechám dozvonit. Podívám se, jestli nemá záznam a na kdovola.net a pokud ne, tak volám nazpátek. Byl by to námět na skvělou aplikaci. Ta by dělala to, že když začne zvonit neznámé číslo, podívá se na kdovola.net a pokud tam to číslo najde, uživatele na to upozorní. Za takovou aplikaci bych byl ochotný i zaplatit a myslím, že by ji ocenilo hodně lidí.

3 komentáře: „Kdo volá?“

  1. V7s avatar
    V7s

    jj, taková aplikace by bodla. Nejlépe kdyby to uměla v reálném čase, vypnula zvonění a rovnou by mohla filtrovat otravné reklamní SMS (většinou začínající OS:).

  2. anonymous avatar
    anonymous

    mhasko writes:taká aplikácia exisuje, používa ale (asi) inú databázu čísel, zo stránok kdovolal.cz:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pykaso&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5weWthc28iXQ..

  3. anonymous avatar
    anonymous

    hujer writes:Neni to spatny napad. Ja zvednu jakekoliv cislo, ale pokud je to spam, tak promluvim 3 slova a odlozim telefon. Nezavesuju ale jen odlozim. At se borec vykeca. Vetsinou do minuty je tam klid. Je to stoji cas a mozna i nejaky ten peniz. Mne nic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *