Kindle a deník Insider

Když jsem se před 14 dny zastavoval po cestě ze Střední Ameriky na pár dní v USA, koupil jsem si čtečku Kindle. Ano, vím, žádná novinka, už jsem asi poslední v mém okolí, ale já na některé věci nespěchám. Kindle 3 měl na můj vkus nic moc poměr celkové velikosti ku velikosti obrazovky. Klávesnice mi přijde zbytečná, protože ji na čtečce používám minimálně. A reproduktory taky nepotřebuju, protože předčítání od plechové huby nemusím a na hudbu mám vlastní přehrávač. Čekal jsem na novou generaci. Jenže když vyšla, já měl zase HP Touchpad s Kindle aplikací. Na tabletu se překvapivě nečte špatně. Je to ale univerzální zařízení a jako každé univerzální zařízení se nevyrovná specializovanému. Především čtení v terénu je skoro nemožné. Na držení v jedné ruce je to příliš těžké a vybije se vám to po 8-10 hodinách.

Když jsem tedy procházel Wall-martem a spatřil Kindle 4, neodolal jsem a koupil si ho. I cena byla velmi příjemná: 79 dolarů. Je to přesně to, na co jsem čekal. Prostě jen čtečka. Malá, jak jsem si představoval, protože na ní nezavazí věci jako klávesnice, reproduktory,… možná mi jen trochu chybí 3G, abych si mohl stahovat obsah odkudkoliv, ale jinak jsem naprosto spokojený. Na rozdíl od tabletu se vejde i do kapsy, dá se číst na slunci a vydrží na baterce měsíc.


© LinuxEXPRES

Se čtečkou jsem začal hledat i obsah. Hodně jsem slyšel o deníku Insider, prvním deníku pouze pro čtečky. Mám tyto novátorské věci rád. V Amazon Store stojí měsíční předplatné 2,99 dolaru, což mi přijde jako přijatelná cena, a navíc má člověk prvních 14 dní zdarma na vyzkoušení. Když jsem začal Insider odebírat, narazil jsem zrovna na čísla, v kterých většinu obsahu zabíraly kapitoly z nové knížky o kauze Davida Ratha (víceméně jen komentované přepisy policejních odposlechů). Ač bylo docela zajímavé si něco z toho přečíst, nebylo to to, co jsem od Insideru očekával, a zvažoval jsem, že to po 14 dnech zruším. Nicméně pak speciální díly s knížkou o Rathovi skončily a mně se začal Insider líbit. Denně tam vychází několik pěkně zpracovaných článků, krátké komentáře na aktuální dění a shrnutí nejdůležitějších věcí, které se ten den udály. Navíc Insider vychází ve čtyři odpoledne, takže jsou tam zprávy z aktuálního dne. Přečtení jednoho čísla zabere zhruba půl hodiny, což je tak akorát na cestu z práce domů. Insider je taky kompletně bez reklam, což je v dnešním světě zahlceném reklamami, pohlazením na duši.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *