Letní konference: GUADEC, Flock, Akademy

Toto léto se opět chystám na několik konferencí. Už příští týden vyrážíme na GUADEC, který jsme loni pořádali. Letos se koná ve Štrasburku a z brněnské pobočky Red Hatu vypravujeme tři auta. Rozhodl jsem se, že si konečně po dlouhé době vychutnám konferenci jako obyčejný návštěvník, takže tentokrát žádná organizace, žádná přednáška. Nejedu pracovně, ale beru si dovolenou. Ano, já, který jezdím pracovně na 15 konferencí ročně, jedu na dovolenou na konferenci 🙂 A nakonec jsem se i k něčemu zavázal, budu z jednotlivých dnů psát články pro Fedora Magazine.

Na začátku srpna poto mířím do Prahy na Flock, což je hlavní konference pro přispěvatele a uživatele Fedory. Tady už jsem dost namočený do organizace. Konference se koná na FIT ČVUT, má čtyři dny a program je opravdu zajímavý. Momentálně máme registrovaných zhruba 250 lidí z celého světa. Těžko vybírat nějaké top přednášející, protože jich opravdu hodně. Ti, kteří se zajímají o vývoj ve Fedoře a i Linuxu obecně. My se teď snažíme o to, aby byla konference zajímavá i mimo přednášky. Na svém anglickém blogu jsem se trochu o organizaci Flocku rozepsal.

Poslední letní konferencí, na kterou se chystám, je Akademy. Jedná se o další velkou mezinárodní open-source konferenci, kterou se nám podařilo dostat do Brna. Na organizaci jsem se podílel minimálně, jen několika radami a kontakty. Nicméně Akademy v Brně do značné míry těží z organizace loňského GUADECu, kdy jsme prošlapali cestu a vyzkoušeli si, co funguje a co ne.

 

A co potom? Potom začne klasická podzimní smršť: LinuxDays 4.-5.10., LinuxCon Europe 13.-15.10., OSSWekend 25.-26.10, OpenAlt 1.-2.11. A kupa dalších akcí. Doufám, že si do té doby najdu dva týdny na normální, nepočítačovou dovolenou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *