Hledáme koordinátora pro univerzity a komunity

Minulý týden jsme veřejně otevřeli pozici „University Program Manager“. Ozvalo se mi hned několik lidí, jestli to je náhrada za mě a jestli to tedy znamená, že z Red Hatu odcházím. Ano a ne. Jedná se opravdu o náhradu za mě, nicméně v Red Hatu nekončím. Dostal jsem nabídku na práci v týmu, který mi je svým zaměřením dost blízký, a taky jsem došel k závěru, že po čtyřech letech na jedné pozici pomalu uzrává čas na to zkusit něco jiného a posunout se dál.

Red Hed 0030-small

Nicméně nehledá se za mě jedna náhrada, ale rovnou dvě 🙂 Naše aktivity s univerzitami a komunitami se natolik rozrozly, že už to jeden člověk těžko stíhá (kdybych neměl na pomoc interna, tak už to nezvládám dávno). Proto jsme pozici rozdělili na dvě. University Program Manager bude mít na starosti veškeré vztahy s univerzitami, bude zodpovídat za laboratoře, které tam máme, rozvíjet výzkumné projekty, starat se o program bakalářských a diplomových prací, který se hodně rozrostl (loni s námi obhájilo práci 70 studentů). Nově bude mít na starosti také program stáží, který v počtu osob narostl do podobných rozměrů. Tato pozice nevyžaduje hluboké technické znalosti, přehled o Linuxu a open source, ale spíše zkušenosti s organizací a znalost univerzitního prostředí.

Druhá pozice se jmenuje „Community Coordinator“ a obsahuje zbytek toho, co mám nyní na starosti. Jedná se o práci s komunitami (např. starost o fedora.cz), komunikaci s organizátory konferencí a zajištění toho, aby tam měl Red Hat dostatečné zastoupení. Člověk je taky takovým evangelistou Red Hatu, který prezentuje zajímavé projekty na univerzitní půdě nebo konferencích, případně píše články. Důležitou částí pracovní náplně této pozice je organizování DevConf.cz, což je dnes jedna z největších akcí svého druhu v regionu s velmi dobrou mezinárodní reputací. Proto se vyžaduje zkušenost s organizováním konferencí a podobných akcí. Pro tuto pozici jsou potřeba taky velmi dobré prezentační dovednosti. Na této pozici už je potřeba, aby měl člověk přehled v open source (nemusí to být jen Linux, ale ostatní oblasti: middleware, cloud,… protože ty bude zastupovat taky) a orientoval se v místních komunitách. Dovednosti na úrovni programátora nejsou vyžadovány, ale minimálně na úrovni zkušeného uživatele potřeba budou.

U obou pozic platí, že je potřeba slušná angličtina. Bez ní se v Red Hatu neobejdete nikde, protože to je hlavní komunikační jazyk ve firmě. Na těchto pozicích to je potom vidět obzvláště, protože je potřeba komunikovat s lidmi napříč týmy. U obou pozic je také vyžadována přítomnost v Brně, protože je to práce, která se dá těžko dělat na dálku.

Pokud si myslíte, že alespoň z části splňujete požadavky na jednu z pozic, určitě to zkuste a přihlaste se. Já od této práce rozhodně neutíkám a kdyby nepřišla dobrá nabídka, tak bych ji rád dělal dál. Za poslední čtyři roky jsem si na nedostatek práce stěžovat nemohl, ale zase to je práce, která se hodně blíží mému „dream jobu“, a obecně si myslím, že je Red Hat velmi dobrý zaměstnavatel.

2 komentáře: „Hledáme koordinátora pro univerzity a komunity“

  1. plastique avatar

    Dneska v noci se mi zdálo, že jsem měl cestu do Brna, stavil jsem se a vy jste mě přesvědčili, že mám projít výběrovým řízením. Tak jsem to protrpěl a Radek pak byl dost zklamaný, protože ty výsledky byly dost špatné a v podstatě to byl se mnou ztracený čas. Tys mě uklidňoval, že to bylo docela dobré, že jste tam měli i horší.
    Takže já do toho nejdu, dík. 🙂

    (A fakt jsem nad tím xkrát přemýšlel, ale bohužel o nikom nevím.)

  2. […] listopadu jsem zde na blogu psal, že hledáme dvě náhrady za mě a že budu mít novou práci. Před třemi týdny, hned po […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *