Hledáme junior developera

Před měsícem jsem tu psal o tom, že hledáme interna do týmu, který pracuje na protokolu SPICE. Ozvalo se nám hned několik uchazečů a jeden pozítří nastupuje. Tentokrát tu mám pozici přímo do svého týmu a tentokrát se jedná o plnohodnotný pracovní úvazek. Láká vás práce na desktopu? Tak čtěte dál.

tisk

Hledáme člověka k Marku Kašíkovi, který se momentálně stará o podporu tisku v desktopové části systému (tiskové dialogy, nastavení tiskáren, automatické nastavení tiskárny,…), vyvíjí prohlížeč dokumentů Evince, spravuje ve Fedoře a RHELu knihovnu pro vykreslování PDF Poppler, freetype pro vykreslování písma, klient pro přístup ke vzdálené obrazovce Vinagre.

Je to zajímavá pozice, kde se člověk dostane jak k vývoji v upstreamu, tak ke správě balíčků ve Fedoře a RHELu. Navíc se může zapojit do projektů, které utváří to, jak bude linuxový desktop fungovat v následujících letech. Momentálně řešíme projekt sandboxovaných aplikací a jedním z problémů je, jak bude tisk v těchto sandboxech vůbec fungovat. No a s odpovědí můžeš přijít třeba ty 😉

Pozici už máme oficiálně vypsanou. Co se týče jazyků, tak je potřeba nejvíc C a potom C++. Jedná se o juniorskou pozici, takže neočekáváme hotového člověka, který se vyzná v platformě GNOME. Rozhodující je ochota se učit, s čímž by měl pomoct Marek jako zkušený vývojář, vedle kterého může člověk růst. Pozice je vhodná pro absolventa vysoké školy. Pokud tedy letos končíš školu a chtěl bys pracovat na Linuxu, konkrétně desktopu, neváhej a přihlas se (ideálně přímo u té vypsané pozice, případné dotazy sem do komentářů). Nástup je možný hned.

2 komentáře: „Hledáme junior developera“

  1. David avatar
    David

    Škoda že je Red Hat tak fixovaný na GNOME.

  2. […] měsícem a půl jsem psal, že do týmu hledáme junior developera. Požadavky nebyly přehnané: praxe nebyla nutná, […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *