Hledá se vývojář do Fedora Engineering

Obvykle na blogu nepíšu o pozicích mimo náš tým, ale tentokrát dělám výjimku. Jedná se totiž podle mě o opravdu zajímavou práci, která je navíc hodně flexibilní. Je také v zájmu každého, kdo přispívá do Fedory, aby nový člověk pokud možno co nejlépe nahradil Ralpha Beana, který ve Fedoře zanechal velmi výraznou stopu.

Fedora_logo

Tým Fedora Engineering je takovou páteří Fedora Projectu. Pracuje na nástrojích a webových službách pro ostatní přispěvatele. Přehled toho, co Fedora Engineering (společně s dalšími skupinami) vytvořil a rozvíjí, najdete v přehledu aplikací pro přispěvatele. Důležitou náplní této pozice je automatizace a práce na nástrojích, které umožní flexibilnější, modulárnější Fedoru. Člověk se ale dostane také k „uživatelským“ nástrojům. Ralph Bean, který na této pozici pracoval doteď, vytvořil například Fedora Badges. Momentálně Fedora Engineering pracuje také na Fedora Hubs, které by měly zlepšit zapojení a komunikaci v komunitě Fedory.

Hledá se náhrada za Ralpha Beana, který si v posledních pár letech udělal v komunitě skvělé jméno (a nebylo to jen díky jeho hipster plnovousu 🙂 ), takže kandidát by měl být rozhodně seniornější. Vzhledem k tomu, že hlavním jazykem v infrastruktuře Fedory je Python, člověk by ho měl opravdu dobře ovládat. Znalost dalších jazyků a nástrojů pro automatizaci jako Ansible se rozhodně hodí.

Kromě toho, že může člověk svojí prací výrazně ovlivnit budoucí podobu Fedory a pracovat na nástrojích pro komunitu, je výhodou také to, že bude mít skvělého šéfa – Paula Frieldse. To vám potvrdí každý, kdo s Paulem někdy pracoval. Pozice je flexibilní také z pohledu lokace. Fedora Engineering je tým, který je už dnes hodně rozesetý po světě, takže další remote nevadí. Pokud má Red Hat ve vaší zemí zastoupení, což v ČR má, můžete klidně pracovat ze své roubenky v horách. Pořád se ale můžete podívat do světa na vybrané konference (typicky Flock, DevConf.cz, PyCon,…).

Pokud vám Fedora nebo obecně vytváření linuxového systému zajímá a na pozici se cítíte, rozhodně se přihlaste. Je to zajímavá práce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *