Přednáším na OpenAlt 2016

Už příští týden se koná tradiční brněnská konference zaměřená na otevřené věci – OpenAlt. A ani tentokrát si ji nenechám ujít. Většinu času bych se měl pohybovat na stánku Fedory a nechal jsem se ukecat také ke dvěma přednáškám.

logo-openalt-conference

Letos budu mít na OpenAltu poprvé dvě přednášky. Asi abych si vynahradil LinuxDays, kde jsem taky chtěl přednášet. Celou dobu jsem žil v přesvědčení, že jsem přednášku do CfP poslal, a když byl program konečně venku, zjistil jsem, že ne 🙂

Na OpenAlt jsem nejdříve poslal přednášku o Flatpaku. Myslím, že se jedná o zajímavou technologii, která má přímý dopad na život uživatelů, takže by to mohlo být pro návštěvníky atraktivní. Pak se na mě ještě obrátili organizátoři konference, že by se lidi chtěli dozvědět, jak je na tom Wayland. Prvně jsem se pokoušel najít někoho jiného, ale když jsem ale nenašel nikoho, kdo vývoj sleduje a je ochotný o tom udělat přednášku, musel jsem se toho ujmout sám. Už několik týdnů používám Wayland i na pracovním počítači a často komunikuji s jeho vývojáři, takže mám o současném stavu opět docela dobrý přehled.

Když nebudu zrovna přednášet, budu většinu času na stánku Fedory. Před měsícem na LinuxDays bylo jedním z nejčastějších dotazů, jak je na tom Fedora s podporou duálních grafik. Jsem rád, že tentokrát už budeme mít pro návštěvníky mnohem příznivější odpověď.

Příští týden je také čas dalšího Linux Desktop Meetupu a tentokrát jsme se rozhodli jej přesunout na pátek a udělat takovou „OpenAlt Edition“, takže pokud budete v Brně už v pátek večer, dojděte se za námi podívat. Akce se koná ve stejném areálu jako OpenAltu. Budeme mít určitě zase zajímavé přednášky a můžete se tam potkat i s celou řadou vývojářů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *