Pořídil jsem si nový mobil

Dnes jsem udělal docela těžkou zkoušku za jedna a tak jsem si nadělil nový mobilní telefon. Dobře, ta zkouška důvod k nákupu nebyla, prodlužoval jsem smlouvu o další dva roky, tak jsem se rozhodl si vzít dotovaný telefon, protože jsem stejně nákup nějakého v dohledné době plánoval, ale jako odměna za zkoušku to přišlo v pravý čas. Po menším mapování mobilního trhu jsem se rozhodl pro Sony Ericsson W810i. Ustřihl jsem tak pupeční sňůru od Nokie, od které dosud pocházely všechny mé mobily. Sice jsem ještě uvažoval nad Nokií 5300, ale SE zvítězil jednoznačně.

Na mobilu mě lákal především MP3 přehrávač, který může díky kartě s kapacitou 512 MB konkurovat specialistům na přehrávání hudby v terénu. Také funkce rádia byla velmi vítaná a kvalitní foťák není rovněž k zahození. Velmi důležitým kritériem pro mě byla spolupráce s Linuxem, naštěstí se připojený k počítači chová jako mass storage, takže pod Linuxem s ním není problém, naopak to přináší plno výhod:

Za ideální cestu ve spravování mé hudby považuji správu pomocí jednoho programu. Proto mě mile překvapil Amarok, který se nového mobilu ujal znamenitě. Díky tomu, že se nový mobil hlásí jako mass storage, nebylo nebylo problém Amarok s mobilem propojit. To umí každý souborový manažer. Amarok toho ale nabízí víc, mnohem víc. První věcí, kterou jsem kvitoval bylo, že stačilo v kolekci chytit album a přetáhnout ho do mobilu, o zbytek se postaral Amarok, vytvořil adresářovou strukturu /umelec/album/ a přejmenoval jednotlivé soubory podle názvů písniček. To se s mým mobilem hodí, protože se řídí adresářovou strukturou. Největší překvapení ale na mě čekalo, když jsem přišel na funkci, která dokáže při kopírování hudby do MP3 přehrávače měnit formát souborů. Padlo tak mé velké dilema, kdy stále váhal nad tím, jestli ukládat hudbu v OGG nebo v MP3. OGG je mi sympatičtější, ale žádný můj MP3 přehrávač jej nepodporoval, ani nový mobil. Amarok to opět elegantně vyřešil za mě :up:


Nahrávání MP3 do mobilu pomocí Amaroku

Jedna z prvních věcí, do kterých jsem se vrhl, byla OperaMini. Na starém mobilu mi totiž z neznámých důvodů nefungovala. Na novém funguje perfektně a můžu si tak mít i na mobilu nejlepšího zážitek z internetu díky nejlepšímu prohlížeči 😉 Jen je třeba se ujistit, že to netahá data přes WAP, jinak by zážitek z pohledu na vyúčtování nebyl už tak pozitivní 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *