Historicky první setkání uživatelů Opery

Již loni na jaro jsem se pokoušel uspořádat sraz uživatelů Opery, ale tenkrát jsem ještě nepochodil ani mezi lidmi pracujícími na Operačesky.net, takže z toho nakonec sešlo. Na podzim jsme však vycítili, že čas pomalu dozrál. Navíc se Polovovi ozvali z Opery, že by se něco takového mohlo konat. Nakonec se organizace ujal Polov a zhostil se jí výborně. Lynn zase domluvila skvělé místo – Apple prodejnu iStyle, která, jak se ukázalo, byla akci šitá na míru. Nakonec se nás sešlo 11, což byla zhruba předpokládaná účast. Přece jenom se jedná o první sraz v ČR, takže není třeba začínat s nějakou megaakcí, takže sraz byl propagován pouze na stránkách Operačesky.net, nakonec ani konferenční místnost iStylu nebyla dimenzovaná na více než 20 lidí. Jelikož byla akce situována do prodejny Apple, účast odřekl "Ten, jehož jméno se nevyslovuje", což nikomu žíly netrhlo, spíše naopak.
Na srazu jsem byl, samozřejmě kromě Polova a Lynn, první. Při čekání na ostatní jsem se kochal elegatními stroji nakouslého jablka, nejvíce mě upoutal doslova obří 30" monitor, na který se vešlo zhruba tak 5x více než na monitor na mém notebooku. Přece jenom rozlišení 2560×1600 už je solidní porce.
Na začatek srazu si Polov připravil prezentaci o společnosti Opera ASA a historii Operačesky.net, původně jsem si myslel, že to bude jen taková povinná vata na začátek, ale byl jsem příjemně překvapený. Polov připravil opravdu kvalitní prezentaci, kde jsem se dozvěděl dost zajímavých informací. Po prezentaci došlo na porcování dortu ve tvaru O, který připravil Polov k 4. výročí projektu kolem Operačesky.net. Pak už jsme začali tlachat o všem možném. Ke konci srazu se ještě ke slovu Vvyssan, který si připravil/nepřipravil příspěvek na téma programování tlačítek v Opeře. Rozhodně to bylo zajímavé, protože, abych se přiznal, o tak rozsáhlé konfiguraci ovládání Opery jsem nevěděl :up: Na konci srazu jsme si ještě jednou prošli prodejnu a mrkli se na to, jak Opera chodí na Macu. Se zavíračkou jsme taky odpískali historicky první sraz a odebrali se domů. Nesli jsme si s sebou také trička, které zaslala Opera ASA, to bylo asi jediné menší zklamání ze srazu. Střih trička mi totiž moc nesedí a vypadám v něm poněkud bizarně, i když otázkou je, jestli za to může tričko 😀

Fotografie z akce naleznete v galerii.
UPDATE: Můžete se mrknout na fotky Polova a AToma, přece jen jsou dělány na foťáku, takže mají vyšší kvalitu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *