Můj první český Whopper

Tak jsem se konečně dočkal, dnes otevřel první český Burger King. Jelikož jsem si to nemohl nechat ujít, vydal jsem se dnes na oběd na Zličín dát si mého prvního českého Whoppera, respektive Triple Whoppera.
Musím říct, že český Triple Whopper si s tím americkým v ničem nezadá, velikost je stejná, tedy obrovská. Snad jen maso bylo trochu méně propečené než u americké verze. V USA se setkáte s masem propečeným téměř až do černa (Whopper se dělá na rozdíl od jiných burgerů na otevřeném ohni, v tom je jeho originalita). Také majonézy bylo možná trochu méně.
Zatímco o burgery jsem strach neměl, přece jen si nemůžou dělat poloviční Whoppery než v USA, to by mateřská firma Burger King asi nerozdýchala, u ostatních položek menu už to tak neplatí. Jelikož mám v tomto směru velmi nedobré zkušenosti s KFC, které u nás zaštiťuje stejná firma jako BK, měl jsem obavy. Pravda je, že hranolky i kola jsou menší než v USA. Objednal jsem si větší menu, tedy připlatil jsem si za hranolky i kolu, tedy obdobu King Size v USA, ale množství odpovídalo spíše Medium Size, což je nejmenší porce v USA. Přesto to bylo mnohem více než v KFC. Triple Whopper King Size už je obrovská výzva i pro mě, člověk má fakt problémy, aby to vůbec snědl, ale česká obdoba ostudu také nedělá. Na Zličín jsem dojel hodně vyhladovělý a najedl jsem se více než slušně, ještě nyní, dvě hodiny po jídle, Whoppera z těžka vydýchávám.
V neděli jsem psal, že cenu Whopper Menu odhaduji na 110 Kč, a nakonec jsem se sekl jen o korunu, stojí 109. Já jsem za tu obdobu King Size platil 159 Kč, což není málo, ale vzhledem k tomu, že vás to nasytí na půl dne a v KFC dostanete za 105 Kč to, co zažene hlad tak na hodinu, to není tak zlé.
Nakonec má Burger King na Zličíně ještě jednu výhodu, hned vedle jsou totiž McDonald's a KFC, takže když odcházíte více než nasyceni z BK, můžete si zakříčet: Looooooosers !!! :-p

3 komentáře: „Můj první český Whopper“

  1. anonymous avatar
    anonymous

    Kapo writes:No jo, už se na něj na kluka těším! 🙂

  2. anonymous avatar
    anonymous

    Anonymous writes:hmmm ja teda nevim… ale zinger u kfc je taky kus masa… podle me jsou vsechny fastfoody na jedno brdo…

  3. anonymous avatar
    anonymous

    Phoenicks writes:Už se taky na svého prvního českého Whoppera moc těším. Doufám, že v Brně se otevře co nejdřív! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *