Konkurenci nechceme, na co?

Člověk nevěří vlastním očím, co se v tom našem Kocourkově děje. Kraje dobrovolně odmítají konkurenci na železnici a místo toho uzavírají monopolní smlouvy s Českými dráhami. Všude jinde ve světě si vlády lámou hlavu nad tím, jak se monopolu zbavit nebo ho aspoň omezit, jen u nás proti němu nebojujeme, ale ještě ho vytváříme.
Absolutně to nechápu, konkurence ještě nikdy nikomu neuškodila. Myslím tím z pohledu zákazníků, kterými jsou v tomto případě kraje a cestující. Samozřejmě uškodí monopolní firmě a to na úkor zákazníků.

Opravdu jsem se těšil, že místo v 30 let starých a polorozpadlých vlacích se jednou svezu na Moravu ve vlaku Student Agency. Sen se konat nebude, protože kraje se rozhodly dát Českým drahám jistotu, aby se mohly v klidu věnovat rozvoji. Rozvoji, díky kterému máme i 20 let po pádu komárů třicet let staré vagóny, které jsou podle mně jednou z největších ostud Česka.

Osobně nemám nic proti Českým drahám, je to firma jako každá jiná. Jen státní a neefektivní, ač se to v posledních letech lehce zlepšilo. Kdyby nabídly nejlepší podmínky a vyhrály výběrové řízení, tak neřeknu nic, ale ono ani žádné výběrové řízení nebylo! Nechápu, jak toto nemůže být v ČR protiprávní. Ač nejsem zrovna 100 % EU pozitivní, musí se jí nechat, že ten náš Kocourkov drží v mezích práva vyspělého světa. Doufám, že se všechny ty soukromé železniční společnosti obrátí na evropské soudy a ty to smetou ze stolu. Jinak tu budeme mít dalších 10 let "mírného pokroku v mezích zákona".

P.S. Když čtu odpovědi mozkového trastu Radko Martínka, tak se mi otvírá kudla v kapse.

3 komentáře: „Konkurenci nechceme, na co?“

  1. anonymous avatar
    anonymous

    Anonymní writes:Jak vypadá podnikání v České republice víme. Jak vypadá povolování licencí na dráhy, také víme. Stačí se podívat, na pan Radima Jančuru. Licenci na železniční dopravu narození. Na nadrážním úřadu śnad ztratili úplně rozum. Nebo si takto představuje stejně jako pan podnikatel moderní vlaky? Ještě že tu máme evropské soudy, když pan Jančura neumí číst. Je vidět že ani jeho odborníci na železnici si neví s právem příliš rady. ŽAsi studovali v Plzni. Že se ale nestydíte takhle veřejně lhát. ,

  2. Sesivany avatar
    Sesivany

    Tento komentář jsem jaksi nepobral.

  3. Trevi avatar
    Trevi

    Originally posted by anonymous:

    pan Jančura neumí číst

    Jancura mozna neumi cist, ale ty neumis psat 🙂 Nejvic me pobavil "nadrazni urad" … :-DDD

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *