Dvacetileté období studia právě skončilo

Dnešek je posledním dnem mého vysokoškolského studia. Po celou dobu vysoké školy jsem si uvědomoval, že se nacházím v nejlepších letech života, proto jsem nijak nespěchal a standardní délku studia (5 let) jsem si prodloužil o rok a půl. Nicméně v poslední době už jsem cítil, že je potřeba se posunout dál. Možná k tomu pomohly 26. narozeniny, kdy jsem přišel o většinu studentských výhod, a taky to, že za další semestr už bych platil školné 20 tisíc (tato motivace na mě docela zafungovala 🙂 ). Ve škole už jsem si taky připadal trochu cize, když jsem tam potkával studenty, kteří už patří do jiné generace (někteří z nich jsou i o šest let mladší). Proto jsem se rozhodl, že školu tento semestr ukončím.

A ukončil jsem ji stylově. Během dvou týdnů jsem udělal státnice z hlavní specializace, státnice z vedlejší specializace a obhájil diplomovou práci. Všechno za jedna. Nikdy jsem nebyl vzorný student, na začátku studia spíše podprůměrný, ale postupně jsem zrál jako víno 🙂 a konec mi opravdu vyšel. Zpětně jsem dokonce zjistil, že jsem měl hodně blízko k červenému diplomu, kterých je u nás na fakultě sakra málo. Nakonec mě od něj dělila jen jedna písemka, která se mi před dvěma lety nepovedla. Nicméně titul Ing., který mimochodem nebudu používat, stejně jako jsem nepoužíval Bc., mám.

Posledních pět týdnů jsem nedělal nic jiného než se učil 6-10 hodin denně, takže se těším na nějakou změnu. A vypadá to, že následující období nebude na změny chudé. Za pár dní se stěhuju z Prahy z koleje, kde jsem žil pět let, dnes jsem byl naposledy v posilovně, kam jsem chodil pravidelně několikrát týdně víc než pět let. Čeká mě stěhování do nového města a taky nové zaměstnání, ale o tom už zase někdy jindy.

BTW tento víkend mě nehledejte, jsem nezvěstný :drunk:

4 komentáře: „Dvacetileté období studia právě skončilo“

  1. anonymous avatar
    anonymous

    Tomáš Břinčil writes:Gratuluji Ti Jirko! Už se těším na další blogy o novém zaměstnání!

  2. anonymous avatar
    anonymous

    Petr Holuša writes:Hodně štěstí v "novém životě" a udržuj i nestudentský blog! 😉

  3. lzap avatar
    lzap

    Gratz.Měl jsem to se státnicemi podobně. Taky mě nakonec zpětně mrzelo, že jsem nezačal ostřeji :-)Ad titul – srandovní tagy jsi založil, zejména ten slávistický:http://my.opera.com/Sesivany/blog/index.dml/tag/titul🙂

  4. Sesivany avatar
    Sesivany

    No, já k těm tagům přistupuji spíše jako ke klíčovým slovům a zjišťuju, že vytváření docela zajímavé asociace 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *