Povinné ručení přes Klikpojištění.cz

Před pár týdny jsem vyřizoval nové povinné ručení. Na doporučení taťky jsem si to zřídil přes Klikpojištění.cz a musím říct, že mám po dlouhé době opět dobrou zkušenost z vyřizování pojištění.

Doteď jsem byl pojištěný u České podnikatelské pojišťovny, ale potom, co mi oznámili, že mi zvedají pojistné o 30 %, aniž bych měl za poslední rok nějakou škodní událost, rozhodl jsem se, že se podívám někde jinde. Jako klient penzijního spoření jsem od Allianz dostal slevu 20 % na povinné ručení. Z internetového formuláře jsem ale zjistil, že každý, kdo si pojištění vyřídí online, automaticky dostává slevu 17 %, takže mé zvýhodnění z penzijního spoření ve výsledku činí 3 %, tedy zhruba 80 Kč! Toto mě vážně naštvalo. Navíc cena byla docela vysoká i po oné 20% slevě.

Na doporučení taťky, jsem se tedy podíval na Klikpojištění.cz. Po zadání pár informací o parametrech povinného ručení, jsem dostal cenové nabídky několika pojišťoven s tím, že pokud mám zájem, může mi druhý den zavolat jejich člověk a celou objednávku se mnou dotáhnout do konce.  Druhý den opravdu zavolal, ale já měl auto zrovna na technické, takže jsme se domluvili na konkrétním čase za další dva dny. A přesně ten samý člověk mi v dohodnutou dobu zavolal zpět. Vyřízení bylo velmi rychlé. Jelikož nejsem zrovna intenzivní řidič, najedu tak 10 tisíc km ročně, byla pro mě hlavním kritériem cena a tu měla nejlepší Axa (1730 Kč s limity 70 milionů). To je mimochodem 60 % toho, co po mně chtěla ČPP. Paradoxně nejdéle trvalo onoho člověka přesvědčit, že VIN kód od mého auta má opravdu jen 16 znaků a ne 17. Těžko říct proč, protože podle standardu by opravdu měl mít 17. Nicméně potom, co jsem ho ubezpečil, že jak v malém, tak velkém techničáku a kupní smlouvě je VIN kód  pouze s 16 místy, uvěřil mi. Následně mi poslali na e-mail potvrzení s údaji pro platbu. To samé + dočasnou zelenou kartu poslali také poštou. Potom, co jim dorazila platba na účet, mi jen poslali potvrzovací e-mail, že smlouva o povinném ručení je platná. Jak zaplatíte, tak vám také pošlou originální zelenou kartu.

Celý proces trval jen několik dní a vzal mi tak 15 minut mého času. Ač prostředníky příliš nemusím, v tomto případě se to opravdu vyplatilo. Jak časově, tak cenově. Na trhu podobných online prostředíků existuje několik, předpokládám, že zkušenost asi bude hodně podobná, nicméně zrovna Klikpojištění.cz můžu doporučit.

2 komentáře: „Povinné ručení přes Klikpojištění.cz“

  1. Pep avatar
    Pep

    S Klikpojištění mám taky zkušenost a naprosto bez problému, jen bych dodal, že je dobré se ještě orientovat podle referencí na jednotlivé pojišťovny a ochotu jejich plnění, než jenom podle ceny.

  2. mozkozrouti avatar
    mozkozrouti

    Taky myslím že jsou v pohodě, i v téhle recenzi je hodnotí pozitivně http://kalkulackapojisteni.com/pojisteni/klikpojisteni-cz-recenze-diskuze-zkusenosti/ tak přemýšlím že si taky zkusím sjednat pojistku přes ně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *