Google Talk na mobilu

Před několika dny jsem si pořídil nový mobil a dnes jsem na něm rozcházel moji oblíbenou IM síť Google Talk. Na doporučení Lynn, která testovala hned několik Jabber klientů pro Java mobily, jsem se rozhodl pro Bombus. Bohužel Bombus si s klasickým Jabberem poradí, ale s Gtalkem ne, pravděpodobně to bude absencí TSL.
Poté jsem opět na doporučení Lynn zkusil Gotalkmobile, který je přímo specialistou na Google Talk. Ještě jsem zkoušel MGTalk, ale ten už mi nepřišel tak dobrý a zůstal jsem u Gotalkmobile. Na to, že se jedná o malý java prográmek, udivuje množstvím funkcí. Má šifrování a kompresi dat tak, abyste platili co nejméně. Neslouží pouze k chatování, ale upozorňuje na nové maily na Gmailu a umožňuje se k účtu připojit, je optimalizovaný tak, aby při této práci spotřebovával co možná nejméně dat. Podporuje dokonce avatary, ale já osobně tuto funkci vypínám, protože je docela náročná na přenos dat. Zajímavou vlastností je také schopnost pracovat na pozadí a dát o sobě vědět teprve v momentě, kdy obdrží zprávu. Pokud používáte Google Talk a chcete ho mít i ve svém mobilu, Gotalkmobile je žhavým kandidátem na rozšíření aplikací ve vašem mobilu.

3 komentáře: „Google Talk na mobilu“

  1. anonymous avatar
    anonymous

    pavlix writes:Vypadá to dobře, ale škoda že jen gtalk

  2. anonymous avatar
  3. drstej avatar
    drstej

    Sakra, musím si ulevit, jak jsem se přihlásil,tak celý elaborát zmizel.Nevadí, něco napíši. Netestuji momentálně Operu Mini, čekám na propůjčení Smart mobilu nebo jiného přístroje a tak jsem zkusil QIP Infium Beta3 novinka ! A jde na Jabber, ještě není déle zkoušen, jen 2 dny…než se chytil…házelo to různé chyby, pak se stabilisoval a jede.Ale proč-odchod z Gtalku…pomalý na Jabber jsem ho používal cca 6 měs. ale v poslední době na něm Google pracoval a šel špatně, otestoval jsem v Opeře všechny Talky a služby Google, jsem docela spokojen…viz blog google http://niniveskal.blogspot.com/ ,kde používám Picassa a j. Tak tedy momentálně Infium QIP B3 jde už dobře a má! možnost přepnutí na GTalk v nastavení.Bohužel moje Opera Mini musí počkat až bude čas i na mobilní kecálky.A co Jimm, ten prý jde dobře na mobilech?Tak na Jabber, přišel jsem na blog z http://www.xmpp.cz/ a ještě se tam zdržím. Ahoj kolego z Opery:D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *