Na Luhačovice dobré

Před nedávnem jsem zajel do rodných Luhačovic. Jedná se pětitisícové lázeňské městečko na východě Moravy. O to víc mě překvapila tamní nabídka internetového připojení.

Taťka je připojený optikou přes společnost Orthodox. Za symetrických 50 Mbps platí 290 Kč, což je samo o sobě nabídka velmi slušná i pro velké město. Co mě ale překvapilo, bylo, že v oněch 290 Kč je zahrnuta také IPTV s téměř 50 kanály. Ta je poskytována ve spolupráci s brněnskou firmou Sledovanitv.cz. Ta nabízí aplikace pro nejpopulárnější značky chytrých televizí, mobilní platformy a také webový prohlížeč (bohužel vyžaduje Flash). Televizi tak můžete sledovat nejen na televizi, ale také na mobilu či počítači. Stačí si na stránkách sledovanitv.cz vytvořit účet a zaregistrovat zařízení. Umí to ty klasické výdobytky IPTV jako timeshift, zpětné sledování (až 30 hodin zpět), nebo nahrávání pořadu.

Na tak malé město jako Luhačovice je to opravdu dobrá nabídka. Co na Luhačovice. co je i na Brno dobré! My, co bydlíme v Kuřimi, můžeme jen závidět. Kuřim je dvakrát větší než Luhačovice, v brněnské aglomeraci, ale momentálně platím za 10 Mbps 315 Kč. Místní poskytovatel KME taky nabízí IPTV, ale srovnatelný balíček stojí 150 Kč navíc. Dalších 61 Kč zaplatíte za možnost používat mobilní aplikaci tv2go. Když bych chtěl 50 Mbps a IPTV s mobilní aplikací, zaplatil bych měsíčně 695 Kč, takže více než dvojnásobek.

Jak jste na tom s Internetem a IPTV ve vaší obci?

Jeden komentář: „Na Luhačovice dobré“

  1. Lukáš Kotek avatar

    V Praze je tohle docela minové pole, hodně extrémů. Já měl zatím vesměs smůlu, na starém bytě (Dejvice) byla jediná možnost O2. V kombinaci s letitou kabeláží tam dávalo VDSL reálné maximum někde na úrovni 12 až 15 Mb/s. Cena +/- 500,- měsíčně.

    Na na aktuálním bytě (Vysočany) je sice všude hezky pěkně rozvedený ethernet, ale 10 Mb/s mám za 300,- (dále je to legrace, aneb 20 Mb/s za 420,- a 30 Mb/s za 720,-). Další alternativy? Zase pouze O2 za cenu viz výše 🙁

    Nemůžu říct, že bych z toho měl zlé spaní (10 Mb/s mi doma bohatě stačí), ale když pak čtu o Luhačovicích… 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *