Linux na Dellech opravdu bude!

Jsou to zhruba dva týdny, co jsem psal, že Dell se seriózně zabývá podporou Linuxu na jeho počítačích. Na obrovský zájem uživatelů zareagoval dotazníkem, který se týkal právě Linuxu a jeho nasazení na strojích Dell. Včera pak vydal tiskovou zprávu, ve které shrnuje výsledky průzkumu, kterého se zúčastnilo více než 100 000 lidí:

– více než 70% uživatelů prohlásilo, že by používali Linux na Dellu jak pro domácí, tak pro kancelářskou práci
– uživatelé chtějí nabídku Linuxu jak na desktopech, tak na noteboocích.
– respondenti odpověděli, že vylepšená hardwarová podpora Linuxu je stejně důležitá jako nabídka distribuce

Na základě těchto skutečností Dell rozšíří podporu Linuxu ze serverů a řady Precision workstation na další. Prvním krokem v této snaze bude nabídka předinstalovaného Linuxu na vybraných desktopech a noteboocích. V následujících týdnech pak bude Dell informovat o jeho snažení v oblasti testování a certifikace, o tom, na jakých počítačích bude Linux k dispozici a jaké distribuce budou k dispozici.
Dell si také uvědomuje důležitost open source ovládačů jim použivaného hardware proto, aby byla podpora jeho strojů v Linuxu co nejlepší napříč linuxovými distribucemi, takže i v tomto směru vyvíjí aktivitu.
Nezbývá než Dellu držet palce a snad se v dohledné době konečně dočkáme kvalitní podpory Linuxu ze strany výrobce a prvních seriózně předinstalovaných distribucí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *