Pořádáme Flatpak Workshop

Před několika lety jsme pořádali dva workshopy zaměřené na balíčkování softwaru pro Fedoru. Měly úspěch. Vždycky byly plné a z několika účastníků se stali správci balíčků přímo ve Fedoře. V poslední době se rozmáhá balíčkování pro Flatpak, tak jsme se rozhodli, že na to zareagujeme a nabídneme workshop pro ty, kteří by se to chtěli naučit.

flatpak-logo

Tentokráte to není zaměřené pouze na komunitu kolem Fedory, protože flatpaky můžete vytvářet a používat prakticky na jakékoliv distribuci. Opět pro vás budou připravení odborníci na danou problematiku (Carlos Soriano, Felipe Borges, Jan Grulich,…). V dopolední přednáškové části se seznámíte s Flatpakem, se specifiky pro aplikace napsané v Qt a GTK+, portály, které integrují aplikace do systému, a na závěr, jak dostat aplikaci do Flathubu, což je momentálně největší centralizovaný repozitář Flatpaků. V odpolední části si pak můžete za pomoci lektorů zkusit nějakou aplikaci zabalit pro Flatpak. Proto bychom taky byli rádi, když byste vybranou aplikaci uvedli ve formuláři, abychom se na ni mohli případně připravit. Nicméně podmínkou to není.

Datum: Středa, 29. listopadu 2017
Čas: 10:00-17:00
Místo: Místnosti Neptunium and Plutonium v Red Hat Czech, Purkyňova 111, 612 00 Brno
Kapacita: 20 účastníků
Registrace: prosím vyplňte formulář
Jazyk: přednášky budou v angličtině, nicméně na konzultace budou k dispozici i lektoři, kteří umí česky
Vstupné: zdarma
Předpokládá se: znalost Linuxu na úrovni pokročilého uživatele a vlastní notebook s nainstalovanými nástroji flatpak a flatpak-builder (alespoň ve verzi 0.8), ideálně také GNOME Builder.

Jeden komentář: „Pořádáme Flatpak Workshop“

  1. Glen P avatar

    Nice blog thanks for poosting

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *