Udělal jsem redesign blogu

Když jsem v březnu přesouval tento blog na vlastní server, sliboval jsem, že se podívám taky na změnu vzhledu. Skoro 8 let jsem používal šablonu Minnow. Ta mi tenkrát dala, co jsem potřeboval: minimalistický design s akcentem na článek, a spolehlivě celá ta léta sloužila. Už se ale začal ukazovat její věk. Postupně jsem přestával být spokojený s volbou fontu, představoval jsem si lepší čitelnost textu článku.

Jenže vybrat šablonu není jen tak. Prošel jsem toho opravdu hodně a nemohl si vybrat. Zaujal mě jeden aspekt šablony, ale zklamal jiný. Na tvorbu vlastní šablony jsem se necítil. Tak jsem to na nějaký čas odložil.

Teď jsem se k tomu vrátil a prakticky hned narazil na šablonu Fork od Themeisle, která mi okamžitě padla do oka. Jednoduchý design, pěkný font. Oproti Minnow má taky širší možnosti úprav. Trochu jsem si s tím pohrál a to, co vidíte, je výsledek.

Minnow nepoužívalo náhledové obrázky, na titulce zobrazilo obsah článku před „Zobrazit více“, takže jsem úvodní obrázky vkládal přímo do článku. Náhledové obrázky tak proto nemám u článků nastavené a už to u těch 500 článků ani dělat nebudu. Nastavil jsem to jen u posledních, aby titulka nevypadala prázdně.

Vzhled budu ještě ladit. Pokud k němu máte připomínky, rád si je přečtu.

2 komentáře: „Udělal jsem redesign blogu“

  1. 𝖆𝖒𝖆𝖗𝖔𝖐 🇨🇿🇪🇺 avatar

    @sesivanyblogpěkně minimalistické, což je dobré 🙂 to běží na WordPressu?

  2. Tomáš Janoušek avatar

    @sesivanyblog Ztratil jsi mě při výběru fontu. Font si vybírá uživatel!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *